Ivan Pavlakovič, ml.

fotografija & glasba

20.Aug2009

Lepo po vrsti. Najprej smo bili Suzuki All Star Band. Sam začetek ustanovitve se mi zdi, da sega tam nekje v leto 2002 (ne beležim točnega podatka). Zadeva je bila čisto spontana. Črnomaljski bajkeri so pač imeli žur za zaključek sezone. Član bajkerov Mare Z. je obljubil, da bo na žuru zabaval prisotne. Ker je vedel, da bo pred pijano “drhaljo” akustična kitara premalo, je poklical pomoč. Jože M. (kitara), Tom U. (bas) in moja malenkost (bobni). Naknadno smo potegnili zdraven še Boštjana R. (orgle, o katerih ni imel pojma in še zdaj o orglah ne ve dosti, hehe). Ta večer smo igrali samo priredbe in to brez vaj. Komad, ki si ga imel v spominu, se je dalo razbrat za kaj gre, v nasprotnem primeru pa impro liga…še dobro, da pijana drhal ni preveč zahtevna. Skratka, žur je uspel, mi smo bili občuvani gnilih paradajzov in podobnega sranja. Naslednji dan na kavi smo se že menili, da bi zadevo lahko še kdaj ponovili oziroma da bi se lahko dobili na kaki vaji in komade malo dodelali. In tako je tudi bilo.

Suzuki all star band

Suzuki all star band

Kmalu smo formirali osnovo banda. Edina razlika je bila, da je za bas prijel Boštjan R., s katerim smo bili že v navezi (Go.bE) in smo nekako bili že uigrani. Štiri članska zasedba je bazirala izključno na preigravanju priredb. Komade smo si sposojali z ozemlja bivše juge (EKV, Majke, LET3, Riblja čorba, Partibrejkers,…), tudi američani so bili zanimivi (RHCP, Pearl jam, Simple minds, …) in Lačni Franc oziroma Zoran Predin s področja domače scene. Lepo prosim, play lista je bila tako razširjena, da smo koncerte zaključevali po 3-4 urah igranja zaradi takšnih in drugačnih razloga posameznika…ali je zmanjkal glas pevcu, pekoči in krvavi prsti, žulji zaradi sedenja, tudi zaradi policije, in podobno. V tovrstni zasedbi smo zabavali ljudi na privat žurih, zvrstilo pa se je tudi nekaj javnih nastopov pred domačem črnomaljskem občinstvu.

Ni preteklo veliko časa, smo h klasični rock zasedbi dodali še klaviature, ki smo jih zaupali Tomažu P.. Z omenjeno širitvijo smo pridobili veliko. Komadi so postali bolj polni ter nadgradili obstoječo play listo z novimi komadi. Omenjeno petčlansko zasedbo smo čez dobro leto še nadgradili za enega člana…no ja, članico Vlatko M., ki je prevzela mesto vokalistke. Pa ne v celoti, predvsem pomoč Maretu in obratno. Omenjena pridobitev je ponovno odprla čisto druge možnosti, ki smo jih postopoma začeli raziskovati in preigravati. Trenutno v bandu ni glavnega vokalista ampak se omenjena izmenjavata, kar je na 4 urnem koncertu zelo dobrodošlo.

Sledile so vikend vaje, ki smo jih vedno povezovali z druženjem po delovnem tednom. Občasno opravili koncertne dolžnosti. Pod omenjenim imenom banda smo nastopali do leta 08. Šele na tej točki je prišlo do spremembe imena banda, ki smo ga poimenovali Tinitus. Ime smo zamenjali, ker nam je staro “dojadilo” in želeli smo neko spremembo. Vsaka sprememba je dobrodošla, tudi ta je bila.

TINITUS smo:

Vlatka M. – vokal

Mare Z. – vokal, kitara

Jože M. – kitara

Tomaž P. – klavijature, kitara

Boštjan R. – bas

Ivan P., ml. – bobni

Objavljeno v Band pred 14 years, 3 months ob 08:19.

Dodaj komentar

Prejnja objava:   Naslednja objava:

Ni komentarjev

Vpiši komentar s spodnjim obrazcem!


Napiši komentar


 • Koledar

  december 2023
  M T W T F S S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031

 • ZSFB